Jack Meagher Jack Meagher (spreek uit: Mar) was een professionele honkballer. Hij heeft zijn carrière moeten beëindigen wegens een schouderblessure. In zijn zoektocht naar een oplossing voor zijn blessure, kwam hij uit bij een Weense sportmasseur. Dit triggerde zijn interesse in sportmassage. Jack ontwikkelde een stresspoint methode gebaseerd op diepe druk en compressies welke hij eerst jaren op mensen toepaste voordat hij zijn kennis op paarden toepaste. Jack begeleide topsporters, (inter)nationale teams en het Amerikaanse Equistrian Team. Op 81-jarige leeftijd is hij overleden.

jack-meagher-2

Foto uit “Beating Muscle Injuries for Horses” by Jack Meagher

 

 

Spier stress point

Stresspoint Therapy Een stresspoint is een pijnlijke spierverharding in de dwarsgestreepte spiervezels, soms maar enkele millimeters van afmeting. Ze ontstaan op de plek waar de ‘stress’ het hoogste is. Deze vaak (zeer) pijnlijke drukplekken zijn vaak alleen gevoelig bij aanraking en kunnen uitstralingspijn geven. Door een stresspoint kan de spier zijn normale functie niet meer optimaal uitvoeren, hierdoor ontstaat een verandering in spierfunctie, bijvoorbeeld te zien als spierverkorting of afname van kracht.

Behandeling

Stresspoints kunnen behandeld worden met gepaste kracht (diepe druk), gecombineerd met compressies en cross fiber technieken. De bedoeling is om druk te geven op de juiste pek wat resulteert in een toestroom van bloed naar deze plek en de spiervezels kunnen hun normale vorm en beweging weer aannemen. Hierdoor kan de spier zijn normale functie weer uitvoeren.

 

Maak afspraak Sportmassage

Stresspoint

Uit “Beating Muscle Injuries for Horses” by Jack Meagher